
Bu yazımızda uKeil üzerinde stellaris LM3S811 serisini kullanabilmek için proje oluşturmayı anlatacağız. Sonraki yazılara temel olması açısından yararlı olabilir.
GEREKLİ DÖKÜMANLAR
Stellaris üzerinde çalışabilmek için önce gerekli dökümanları ve programları indirmemiz gerekiyor. Bu materyaller;
- uKeil programı,
- Stellarisware dökümanı,
- Kit dökümanları olarak sıralanabilir.
uKEIL PROJE OLUŞTURMA
Ardından projeyi nereye kaydetmek istediğmizi soran bir ekran çıkıyor. Biz burada Masa üstünde yer alan stellarisklasörünün içerisinde bir hello klasörü oluşturup, o klasörün içinde bu işlemleri gerçekleştirdik. Daha sonra kaydet butonuna bastığımızda bize startup.s dosyasını oluşturmak isteyip istemediğimizi soran bir pencere geliyor. Ve o pencereyi onaylıyoruz. Bu işlemlerden sonra projenin sol tarafında içerisinde Startup.s dosyasının bulunduğu projeyi görebiliriz.
Sol üst köşede yer alan new page seçeneğine bastığımızda yeni bir text dosyası açılıyor. İçerisine klasik main fonksiyonumuzu oluşturuyoruz ve kaydediyoruz.
Fakat bu işlemlerden sonra project menüsünde main.c dosyasının eklenmediğini görüyoruz. Oluşturulmuş olan proje üzerine sağ tıkladığımızda Add Files to group.. seçeneğine basarak main.c dosyasını projemize dahil ediyoruz. Şimdi projemize gerekli kütüphaneleri ve header dosyalarını import edeceğiz. Bunun için öncelikle proje menüsünde sağ tıklayarak Add Group seçeneği ile lib isimli bir grup oluşturduk. Düzenli bir görünüm olması açısından bu işlemi yaptık. Ardından indirdiğimiz stellarisware dökümanının içinden driverlib.lib kütüphanesini ekliyoruz. C:\StellarisWare\driverlib\rvmdk yolundan bulmak mümkün. Yine aynı şekilde LCD ekranın kaynak dosyalarını C:\StellarisWare\boards\ek-lm3s811\drivers yolu üzerinden projemize ekliyoruz.
Stellarisware üzerindeki header dosyalarını projemize tanıtmamız ve gerekli cihaz ayarlamalarını yapmamız gerekiyor. Bunun için Flash -> Configure Flash tools seçeneği altından bu ayarlara erişebiliriz. İlk olarak target sekemesi altında kristal hızını 6MHz olarak değiştiriyoruz. Eğer seçili değilse IROM1 ve IRAM2 seçeneklerini işaretliyoruz.
Proje oluşturma işlemimiz tamamlandı. Artık uygulamalarımızı yazmaya başlayabiliriz.